Site icon www.decco.ro

Instructiuni pentru dezasamblare scaunelor de bar

In ultimii 4-5 ani s-au vandut pe piata din Romania peste 20.000 scaune de bar moderne, cu sezutul din plastic ABS, piston pe gaz si baza rotunda din otel cromat, cunoscute sub denumirea de „bombo chairs”

Varianta originala a acestor scaune apartine designerului italian Stefano Giovannoni inca din anul 1997, fiind vandute in lume cateva milioane de scaune, multe? originale, dar mai ales copii dupa celebrele scaune.

Spun mai ales copii, deoarece raportul dintre pretul unui scaun original si a unei copii este de 15 (560 – 800 USD scaunul original fata de 45-100 USD o copie). Aceasta diferenta se justifica prin calitatea materialelor folosite in procesul de fabricatie, dar si prin calitatea finisajelor. Daca scaunul original este fabricat din otel inoxidabil (baza si pistonul cu gaz),? copiile sunt intotdeauna fabricate din otel, care este supus unei operatiuni de cromare, pentru a-i da un aspect de inox.

Cum facem dezasamblarea scaunelor de bar in cazul unor defectiuni

Si cum nici un produs nu este fabricat pentru a tine o vesnicie, de cele mai? multe ori, daca scaunul reuseste sa scape de o lovitura fatala a unui obiect contondent sau a lovirii de podea sau dusumea,? de cele mai multe ori cedeaza pistonul cu gaz – sezutul scaunului refuza sa se mai ridice. Chiar daca nu exista pe piata o oferta de pistoane cu gaz pentru aceste tipuri de scaune, de cele mai multe ori le puteti gasi la importatorii scaunelor de bar, chiar si in afara termenului de garantie.

In cazul in care va intrebati daca aceasta metoda de a dezasambla scaunul si inlocui pistonul cu gaz este valabila doar scaunelor bomboo, raspunsul este nu. Puteti dezasmbla orice tip de scaun de bar, indiferent daca este cu sezutul din catifea, din piele naturala sau ecologica sau daca este un scaun de bar din lemn.

Pentru a putea schimba aceste pistoane este necesar sa efectuati urmatoarele operatiuni:

Ca sa desprindeti pistonul de baza se loveste usor cu un ciocanel de cauciuc capatul pistonului care este prins in baza scaunului de bar.

Apoi inlocuiti pistonul vechi cu cel nou achizitionat si astfel scaunul dumneavoastra de bar se comporta ca si unul nou-nout.

Daca doriti sa schimbati si alte componente ale scaunului de bar, puteti gasi pe site-ul nostru o oferta permanent updatata de componente pentru scaune de birou, bar sau vizitatori.

Spor la treaba!

Exit mobile version