Noutati despre scaune

Scaune ergonomice – cum reduci stresul la birou

Scaune ergonomice – Cum sa reduci stresul fizic la birou

??? Sa recunoastem ca un scaun de birou neadecvat nu aduce niciun beneficiu spatelui nostru. Diferenta dintre un scaun ergonomic si unul obisnuit este aceea ca cel ergonomic este proiectat pentru a sprijini curbura naturala a spatelui. Fara acest suport lombar, majoritatea utilizatorilor ajung sa stea cocosati sau in alte pozitii dificile, nenaturale care provoaca imediat probleme nenumarate, si ar putea duce chiar la dureri cronice are coloanei vertebrale.

scaune ergonomice de birou off 911

???? Din fericire, terapeutii au cateva sfaturi care pot atenua aceste dureri provocate de scaunele neadecvate. Iata cateva:
– Reglarea mouse-ului si a tastaturii. Bratele ar trebui sa fie relaxate, cu coatele putin indoite. Incheieturile si mainile trebuie sa aiba pozitia ?cantatului la pian?. Asezati tastatura astfel incat tasta ?B? sa fie chiar in fata pieptului.

– Stati in mod corespunzator. Chiar daca scaunului utilizat nu este la fel de confortabil precum unele scaune ergonomice, puteti sta intr-un mod in care sa preveniti durerea si disconfortul. Fiti constient de modul in care stati, nu va ghemuiti sau cocosati. Reglati scaunul la inaltimea potrivita, astfel incat sa priviti fix treimea de sus a monitorului.

– Faceti miscare. Ridicati-va din scaunul dumneavoastra cel putin o data la ora. Mergeti la baie, serviti o ceasca de cafea – nu conteaza activitatea atat timp cat sunteti in picioare si va miscati putin. Daca nu va sfiiti, puteti face si cateva intinderi. Faceti aceste miscari cel putin 20 secunde.

Daca tineti cont de aceste sfaturi, scaunul nu va mai prezenta o problema atat de mare!