scaunele de bucatarie in traditia Feng Shui
Sfaturi despre scaune

Feng Shui pentru scaunele de bucatarie

Traditia chineza a oferit dealungul timpului modele de bunastare si longevitate, intelgere si comuniune, toate avand la baza niste principii bine stabilite. Pasind in lumea designului interior ne-am lovit de feng shui, tot un concept chinezesc, care are succes cand vine vorba de amenajarea casei.

Traditia chineza se refera la feng shui ca un sistem amplu de reguli care pune accentul pe spatiu, timp, culori, forme si diferite obiecte. Aceste reguli aplicate in casa dumneavoastra vor aduce multe beneficii atat pe plan spiritual cat si organizatoric. Astfel ne-am decis sa va prezentam arta feng shui-ului in bucatarie si cum poate contribui un scaun de bucatarie la acest concept.

In traditia chinezeasca bucataria reprezinta inima casei, lucru care se poate transpune si in zilele noastre. Bucataria este locul in care gospodinele isi petrec majoritatea timpului, locul de luat masa, in care ne invitam prietenii si unde se intalneste intreaga familie.

Feng shui-ul are foarte multe trucuri de aplicat pentru aceasta incapere dar vom incerca sa ne limitam doar la cele legate de scaunele de bucatarie.

Alegerea formelor pentru scaunele de bucatarie in traditia Feng Shui

Incepand cu forma lor, regulile rupte din aceasta traditie chinezeasca sugereaza ca aceste scaune sa nu aibe colturi, sa folosim scaune cu forme curbate sau ale caror colturi sa fie acoperite de huse sau perne. Formele trebuie sa fie simple, sa completeze spatiul si sa fie in comuniune cu restul obiectelor de mobilier.

Pentru a oferii utilizatorului stabilitate se recomanda folosirea scaunelor cu spatare solide si brate laterale. Recomandarile de mai sus provin din dorinta de a crea un mediu sigur, care exceleaza la capitolul confort si care pune accentul pe pretrecerea unui timp indelungat si cat mai placut pe aceste scaune.

Putem adauga faptul ca scaunele de bucatarie pentru un spatiu modern vor reprezenta baza, pilonul de sustinere a incaperii de aceea durabilitatea scaunulor este necesara.

Feng Shui-ul si scaunele de bucatarie
Culorile scaunelor de bucatarie in traditia Feng Shui

Materiale pentru scaunele de bucatarie

Mai departe aducem in prim plan materialele din care acestea sunt confentionate. Scaunele conform regulilor de feng shui trebuie sa fie confectionate din lemn, materiale simple, care sa fie usor de intretinut. In feng shui scaunul de bucatarie trebuie sa fie locul care te invita la o sedere placuta, astfel forma lui trebuie sa fie primitoare cat si materialele folosite cat mai aproape de natura. Aceste materiale ne pot influenta starea si pot contribui pozitiv la energia noastra interioara. Arta Feng shui are la baza elementele primordiale ale naturii si anume focul, apa, metalul, pamantul si lemnul. Ca si prezenta acestea pot fi reperate ca find aragazul (focul), chiuveta(apa), frigiderul(Metalul) ultimele 2 putand lua diferite forme.

Se recomanda ca acestea sa fie reprezentate de mobila, scaune in mod specific sau pardoseala. Exista necesitatea tutoror elementelor pentru a mentine balanta. Elementele precum lemnul si pamantul pot fi transpuse in materialele din care sunt confectionate scaunele. Astfel materiale textile de culoare maronie sau bej, lemnul natural sau orice alt tip e lemn sunt indicate pentru scaunul de bucatarie.

Tot legat de materiale, ele trebuie sa fie durabile, si sa suporte greutatea persoanelor care stau pe ele.

Alegerea culorilor scaunelor de bucatarie

Pentru culori se va folosi albul, dar si culori calde sau vesele, verdele, rosul sau rozul sunt indicate. De asemenea puteti opta pentru albastru. Fiecare culoarea poate induce o stare, folosita in cantitati mici poate aduce in prim plan necesitatea de a combina sau diminua anumite stari.

Pentru a transpune feng shui-ul in scaunul de bucatarie puteti opta de asemnea de pentru culori maroniii, care aduc aceste piese de mobilier mai aproape de elementul Pamant si pot sugera siguranta si stabilitate.

Cand vine vorba de aceasta traditie strict legata de scaunul de bucatarie ne putem gandi la orice proces care are legatura cu scaunul. De exemplu specialistii confirma faptul pentru o digestie buna poate fi influentata de culori si se recomanda galbenul atat pentru mobilier cat si pentru scaune.

Pentru a urma calea acestui stil este necesar ca numarul de scaune din bucatarie si care se afla implicit in jurul mesei sa fie intotdeauna par. Chiar daca scaunele sunt mai multe decat cei care locuiesc in casa, paritatea in feng shui alunga singuratatea si in acelasi timp ofera posesorilor posibiliatea de a se bucura de musafiri sau noi membri de familie. Acest aspect atrage si norocul si numarul scaunelor poate influenta pozitiv viata dumneavoastra.

Traditia Feng Shui poate fi interpretata sub foarte multe forme si are aplicabilitate pentru orice tip de incapere. Am incercat sa interpretam aplicabilitatea la scaunele de bucatarie de la ImportatorScaune pentru a inspira pe oricine se afla in cautarea unui astfel de scaun.