Sfaturi despre scaune

Cum sa ne alegem un scaun ergonomic

? ? ?Scaunul ergonomic este cel mai important obiect ce trebuie luate in considerare , atunci cand vorbim de ergonomia si productivitatea la birou. Fiind o parte inevitabila a unui punct de lucru, scaunele ergonomice ofera un suport important pentru spate, picioare, sezut si brate, si totodata reduc expunerea la pozitii incomode, precum si stresul de contact.

? ? ?Un scaun ergonomic trebuie sa fie multi-ajustabil, fiind necesar sa aiba ajustari nu numai pentru ridicarea si coborarea sezutului, ci si pentru inclinarea spatarului, precum si pentru inaltimea bratelor. Un scaun ergonomic ar trebui sa aiba, de asemenea, un cadru robust, un suport puternic, ?n special ?n regiunea lombara, si un suport pe care sa sprijiniti capul, care sa nu-si piarda forma in timp.

Ce avantaje ai daca utilizezi un scaun cu multiple reglaje

? ? ?Avantajele de a folosi un scaun ergonomic cu multiple reglaje includ asigurarea unei mai bune pozitii pentru utilizator, oferind sprijin suficient ?ntr-o mare varietate de pozitii, si care sa permita modificarea pozitiilor de sedere in mai multe variante convenabile de-a lungul intregii zile.

? ? ??n cazul ?n care mai mult de o persoana foloseste scaunul intr-o zi, aceste puncte au mai multa relevanta. ?nainte de a selecta un anumit scaun, ?ncercati diferite scaune ergonomice si achizitionati-l pe cel care va asigura cel mai bun suport. Pentru a va asigura ca un scaun ergonomic va oferi un sprijin adecvat, este important sa ?ncercati mai multe scaune ?nainte de a cumpara unul.

? ? ?Pentru a crea un mediu de lucru ?n conditii de siguranta si productivitate, urmatoarele componente ale unui scaun ergonomic trebuie sa fie analizate ?n detaliu ?nainte de achizitie:
? Spatarul
? Sezutul
? Bratele
? Baza

Scaunele ergonomice trebui sa fie ajustate ?n timp ce se lucreaza la tastatura calculatorului din cadrul biroului, eventualele reglaje efectuandu-se la birou.

Sfaturi pentru alegerea unui scaun ergonomic:

? Asigurati-va ca spatarul scaunului dvs. corespunde curburii naturale a coloanei vertebrale, asigurand suficient sprijin pentru regiunea lombara.

? Asigurati-va ca sezutul scaunului ergonomic este suficient de confortabil pentru a permite sa se odihneasca picioarele pe podea sau pe suportul pentru picioare

? Asigurati-va ca suportul pentru brate al scaunului dumneavoastra este destul de moale, permitand umerilor dumneavoastra sa se relaxeze, iar coatelor sa stea apropiate de corp.

? Asigurati-va ca baza (steaua) scaunului ergonomic dispune de cinci picioare cu role, care ?i permite sa se deplaseze cu usurinta pe podea.