Sfaturi despre scaune

Cum sa ne alegem un scaun ergonomic

Cum sa ne alegem un scaun de birou

Scaunul ergonomic este cel mai important obiect ce trebuie luate in considerare , atunci cand vorbim de ergonomia si productivitatea la birou. Fiind o parte inevitabila a unui punct de lucru, scaunele ergonomice ofera un suport important pentru spate, picioare, sezut si brate, si totodata reduc expunerea la pozitii incomode, precum si stresul de contact.

Un scaun ergonomic trebuie sa fie multi-ajustabil, fiind necesar sa aiba ajustari nu numai pentru ridicarea si coborarea sezutului, ci si pentru inclinarea spatarului, precum si pentru inaltimea bratelor. Un scaun ergonomic ar trebui sa aiba, de asemenea, un cadru robust, un suport puternic, în special în regiunea lombara, si un suport pe care sa sprijiniti capul, care sa nu-si piarda forma in timp.

Avantajele de a folosi un scaun ergonomic cu multiple reglaje includ asigurarea unei mai bune pozitii pentru utilizator, oferind sprijin suficient într-o mare varietate de pozitii, si care sa permita modificarea pozitiilor de sedere in mai multe variante convenabile de-a lungul intregii zile.

În cazul în care mai mult de o persoana foloseste scaunul intr-o zi, aceste puncte au mai multa relevanta. Înainte de a selecta un anumit scaun, încercati diferite scaune ergonomice si achizitionati-l pe cel care va asigura cel mai bun suport. Pentru a va asigura ca un scaun ergonomic va oferi un sprijin adecvat, este important sa încercati mai multe scaune înainte de a cumpara unul.

Pentru a crea un mediu de lucru în conditii de siguranta si productivitate, urmatoarele componente ale unui scaun ergonomic trebuie sa fie analizate în detaliu înainte de achizitie:
• Spatarul
• Sezutul
• Bratele
• Baza

Scaunele ergonomice trebui sa fie ajustate în timp ce se lucreaza la tastatura calculatorului din cadrul biroului, eventualele reglaje efectuandu-se la birou.

Sfaturi pentru alegerea unui scaun ergonomic:

• Asigurati-va ca spatarul scaunului dvs. corespunde curburii naturale a coloanei vertebrale, asigurand suficient sprijin pentru regiunea lombara.

• Asigurati-va ca sezutul scaunului ergonomic este suficient de confortabil pentru a permite sa se odihneasca picioarele pe podea sau pe suportul pentru picioare

• Asigurati-va ca suportul pentru brate al scaunului dumneavoastra este destul de moale, permitand umerilor dumneavoastra sa se relaxeze, iar coatelor sa stea apropiate de corp.

• Asigurati-va ca baza (steaua) scaunului ergonomic dispune de cinci picioare cu role, care îi permite sa se deplaseze cu usurinta pe podea.