Scaun kneeling chair
Sfaturi despre scaune

Scaun kneeling chair: beneficii si recomandari pentru sanatate

Scaunul ergonomic de tip kneeling chair este o alegere populară pentru cei care doresc să îmbunătățească postura și să reducă disconfortul la nivelul spatelui în timpul orelor lungi petrecute la birou. Acest tip de scaun promovează o poziție corectă a coloanei vertebrale și ajută la reducerea presiunii asupra spatelui inferior. Prin distribuirea greutății uniform pe genunchi și șolduri, scaunul oferă un suport optim pentru corp, contribuind la prevenirea durerilor de spate.

   Beneficiile unui scaun kneeling chair sunt evidente, iar impactul pozitiv asupra sanatatii este sustinut de cercetarile din domeniul ergonomiei. Timpul petrecut la birou, pe scaun, pe o perioada indelungata poate avea repercusiuni asupra sanatatii.
Cel putin acest lucru l-au considerat 3 cercetatori Novegieni, care in anul 1979 inventeaza scaunul de birou de tip kneeling.

Numit initial „Balans”, acest scaun a avut la baza ideea celor 3 cercetatori de a oferii persoanelor care stau foarte mult la birou, un scaun care permite o postura ideala pentru intreg spatele.
Dupa cercetari privind unghiul ideal pentru a reduce durerile de coloana, vertebre, umeri sau durerile lombare, cercetatorii au venit cu ideea de a creea un scaun diferit fata de cele conventionale de birou.

CUPRINS

 

Caracteristicile unui scaun kneeling chair

Promovează postura corectă a corpului

Scaunul kneeling încurajează o postură naturală a coloanei vertebrale, reducând presiunea asupra spatelui și umerilor. Beneficiile includ reducerea durerilor de spate și îmbunătățirea confortului în timpul orelor lungi de lucru.

Îmbunătățește circulația sângelui

Designul înclinat al scaunului ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și pelvis, reducând disconfortul și obosirea. Această caracteristică este crucială pentru menținerea sănătății vaselor de sânge și a sistemului circulator.

Stimulează activitatea musculară

Folosirea unui scaun kneeling implică activarea mușchilor din spate, abdomen și picioare, contribuind la tonifierea acestora și la prevenirea durerilor de spate. Această activitate constantă a mușchilor poate duce la o îmbunătățire generală a rezistenței musculare.

 

Evidentierea avantajelor ergonomice

Reducerea presiunii asupra soldurilor

Scaunele de tip kneeling sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a reduce presiunea asupra șoldurilor. Ele încurajează o postură corectă, ceea ce duce la reducerea tensiunii din spate.Prin menținerea șoldurilor într-o poziție mai deschisă, aceste scaune pot contribui la îmbunătățirea circulației sângelui în zona pelviană.

Îmbunătățirea posturii

Unul dintre principalele avantaje ale unui scaun kneeling este îmbunătățirea posturii utilizatorului. Prin distribuirea greutății corpului în mod uniform între șolduri și genunchi, acest tip de scaun ajută la menținerea unei poziții corecte a spatelui.

Stimularea circulației sanguine

Utilizarea regulată a unui scaun kneeling poate contribui la stimularea circulației sanguine. Prin menținerea unei poziții corecte, se reduce presiunea asupra vaselor de sânge din zona șoldurilor și picioarelor, facilitând astfel fluxul sanguin.

Aceste beneficii ergonomice esențiale fac din scaunele de genunchi o opțiune populară pentru cei care petrec mult timp la birou.

 

Explicarea beneficiile posturii imbunatatite a scaunului kneeling chair

Reducerea presiunii

Scaunele de tip kneeling chair ajută la reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale, diminuând astfel durerile de spate. Prin distribuirea greutății corpului uniform, aceste scaune previn suprasolicitarea unei anumite zone.

Îmbunătățirea aliniamentului

Beneficiile îmbunătățirii posturii includ și îmbunătățirea aliniamentului coloanei vertebrale și a posturii generale. Acest aspect este crucial pentru prevenirea problemelor cronice ale spatelui.

Stimularea corectă a mușchilor

Un alt aspect important este stimularea corectă a mușchilor din spate și din zona abdominală. Scaunele kneeling favorizează o poziție corectă a corpului, ceea ce duce la întărirea musculaturii de susținere.

 

Scaun tip kneeling chair OFF 094

Scaun tip kneeling chair OFF 094

 

Beneficiile utilizarii scaunelor kneeling chair

Postură corectă

Scaunul kneeling promovează o postură corectă, aliniind coloana vertebrală și reducând presiunea asupra spatelui și umerilor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea durerilor de spate cauzate de o postură incorectă.

Circulație sanguină îmbunătățită

O altă beneficie a utilizării unui scaun kneeling este îmbunătățirea circulației sângelui. Stând în genunchi, se încurajează o circulație mai bună a sângelui în picioare și pelvis, reducând astfel disconfortul și umflarea din aceste zone.

Activare musculară eficientă

Utilizarea unui scaun kneeling activează mușchii de bază, cum ar fi cei abdominali și cei ai spatelui. Aceasta contribuie la tonifierea acestor grupe musculare și la îmbunătățirea stabilității corpului pe termen lung.

 

Optiuni de materiale si culori

Materiale disponibile

Scaunele kneeling chair vin in diverse optiuni de materiale, de la lemn natural si metal, pana la textile durabile sau piele ecologica. Alegerea materialului potrivit poate influenta atat aspectul cat si confortul scaunului.

 • Lemnul natural ofera un aspect rustic si cald, aducand o nota naturala in spatiul dvs.
 • Metalul confera un aer modern si minimalist, fiind rezistent si usor de intretinut.
 • Materialele textile durabile sunt ideale pentru cei preocupati de sustenabilitate si confort.
 • Pielea ecologica reprezinta o alternativa eleganta la pielea naturala, fiind usor de curatat si rezistenta in timp.

Culori potrivite

Cand vine vorba despre alegerea culorii scaunului kneeling chair, este important sa luati in considerare decorul existent. Optiunile de culori variaza de la nuante neutre clasice precum negru sau gri, pana la culori vibrante sau pastelate pentru a adauga un strop de personalitate.

 • Culorile neutre se potrivesc cu aproape orice tip de decor, oferind un aspect elegant si sobru.
 • Culorile vibrante aduc viata in spatiu, creand un punct focal interesant.
 • Culorile pastelate sunt ideale pentru un decor delicat si feminin.

Durabilitate si intretinere

Inainte de a face o achizitie, este important sa luati in considerare durabilitatea si usurinta in intretinere a materialului ales. Optati pentru materiale rezistente la pete sau usor de curatat pentru a mentine aspectul scaunului kneeling chair in timp.

 

Instructiuni de asamblare pentru un scaun kneeling chair

Identificare componentelor

Identificați toate componentele din cutie. Deschideți cu atenție cutia și verificați conținutul pentru a vă asigura că aveți toate piesele necesare pentru asamblare. Verificați dacă sunt incluse șuruburi, unelte și instrucțiuni.

Asamblare baza scaunului

Asamblați baza scaunului folosind șuruburi și unelte incluse. Începeți prin așezarea bazelor pe sol și conectați-le folosind șuruburile potrivite. Strângeți șuruburile cu atenție pentru a asigura stabilitatea structurii.

Fixare suport genunchi

Fixați suportul pentru genunchi și ajustați-l conform preferințelor dumneavoastră. Montați suportul pentru genunchi conform indicațiilor din manual, apoi ajustați-l în funcție de înălțimea și poziția dorită. Asigurați-vă că suportul este fixat corect pentru confort optim.

 

Designul si prezenta unei tetiere

Suport pentru cap

Un suport pentru cap bine proiectat reprezintă un element crucial în designul unui scaun kneeling chair. Acesta contribuie semnificativ la confortul utilizatorului și la menținerea unei posturi corecte.

O tetiera ajustabila este esențial pentru a oferi suport optim pentru gât și umeri. Acest aspect ajută la reducerea tensiunii musculare și disconfortului în aceste zone, asigurând o experiență ergonomică superioară.

Beneficiile unei tetiere

 • Confort sporit: O tetiera bine proiectata permite utilizatorului să se relaxeze complet în timpul utilizării, reducând oboseala din zona gâtului.
 • Postură corectă: Prin susținerea capului și a gâtului, acest accesoriu încurajează o postură corectă și previne eventualele dureri de spate.
 • Ajustabilitate: Posibilitatea de a regla înălțimea sau unghiul tetierei permite adaptarea acestuia la nevoile specifice ale fiecărui utilizator.

În concluzie, prezența și designul adecvat al unei tetiere reprezintă un aspect crucial în crearea unei experiențe confortabile și ergonomice atunci când folosești un scaun kneeling chair.

scaun ergonomic kneeling chair off 094
Scaun kneeling chair off 094

 

Roti de cauciuc pentru mobilitate

Asamblare Simplă

Asamblarea simplă a roților de cauciuc este crucială pentru a oferi o mobilitate ușoară și rapidă. Cu instrucțiuni clare, utilizatorii pot adăuga cu ușurință roțile la scaunul kneeling chair.

Deplasare Lină

Roțile de cauciuc durabile sunt esențiale pentru a asigura o deplasare lină și fără zgomot pe diverse suprafețe. Acestea contribuie la confortul utilizatorului în timpul utilizării scaunului.

Design Ergonomic

Designul ergonomic al roților este conceput astfel încât să permită utilizatorului să se deplaseze cu ușurință fără a perturba postura corectă oferită de scaunul kneeling chair. Acest aspect este crucial pentru menținerea unei poziții corecte a corpului.

 

Suport pentu brate pentru un confort ridicat

Brate ajustabile

Utilizarea scaunului de genuflexiune poate fi imbunatatita cu suporturi pentru brate. Acestea ofera un plus de confort si sustinere in timpul utilizarii. Bratele ajustabile sunt ideale pentru personalizarea inaltimii si unghiului, astfel incat sa se potriveasca perfect nevoilor fiecaruia. Acest aspect este crucial pentru a asigura o pozitie corecta a mainilor si umerilor.

Suporturi ergonomice

Suporturile pentru brate ergonomice sunt esentiale pentru mentinerea unei posturi corecte si reducerea tensiunii musculare. Acestea contribuie la eliminarea disconfortului din zona umerilor si gatului, oferind o experienta de sedere mai placuta si sanatoasa. Optiunea de ajustare a acestora permite adaptarea la nevoile specifice ale fiecarui utilizator.

Incorporarea suporturilor adecvate pentru brate aduce beneficii semnificative utilizatorilor scaunelor de genuflexiune, imbunatatind confortul si sustinerea pe termen lung.

 

Diferite stiluri diponibile

Stiluri disponibile

Scaunele kneeling chair vin într-o varietate de stiluri, potrivite pentru diverse preferințe și nevoi. Variantele moderne sunt caracterizate de linii curate și materiale contemporane, oferind un aspect elegant și minimalist. Pe de altă parte, scaunele clasice se remarcă prin designul lor tradițional, aducând o notă de eleganță și rafinament în orice încăpere.

Avantaje și dezavantaje

 • Stilul modern: Oferă un aspect fresh și actual, potrivit pentru spațiile de lucru moderne. Totuși, unele modele pot părea mai impersonale sau reci.
 • Stilul clasic: Adaugă un aer sofisticat și distins oricărui decor. Cu toate acestea, anumite variante pot fi mai puțin ergonomice sau confortabile pe termen lung.

Stil ergonomic

Scaunele kneeling chair ergonomice sunt proiectate special pentru a asigura o poziție corectă a corpului și a coloanei vertebrale. Acestea sunt ideale pentru cei care petrec mult timp la birou sau în fața calculatorului.

În concluzie, alegerea unui scaun kneeling chair depinde în mare măsură de preferințele personale ale fiecăruia. Este important să se țină cont atât de aspectul estetic al scaunului, cât și de nivelul de confort și susținere pe care îl oferă acesta.

 

Scaunul de genuflexiune este o alegere ergonomică excelentă pentru cei care își doresc să își îmbunătățească postura și să prevină disconfortul cauzat de orele îndelungate petrecute la birou. Beneficiile sale sunt evidente, oferind suport pentru coloana vertebrală și reducând presiunea asupra spatelui. Disponibilitatea diferitelor stiluri, materiale și culori îl fac o opțiune versatilă pentru orice mediu de lucru.

Pentru a experimenta confortul și beneficiile unui scaun de genuflexiune, cel mai bine ar fi să testezi personal diversele opțiuni disponibile. Alegerea unui scaun care se potrivește nevoilor tale individuale poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește sănătatea spatelui și confortul la locul de muncă.

Întrebări frecvente

Care sunt caracteristicile principale ale unui scaun kneeling?

Scaunele kneeling sunt proiectate pentru a îmbunătăți postura și a reduce presiunea asupra spatelui. Acestea au un design ergonomic care promovează o poziție corectă a coloanei vertebrale și favorizează alinierea corpului.

Ce avantaje ergonomice oferă un scaun kneeling?

Principalele avantaje ergonomice ale unui scaun kneeling includ reducerea tensiunii din zona spatelui, îmbunătățirea circulației sângelui și creșterea confortului în timpul orelor de lucru prelungite.

Cum poate beneficia postura utilizatorilor de pe urma unui scaun kneeling?

Utilizarea constantă a unui scaun kneeling poate contribui la corectarea posturii incorecte, reducerea durerilor de spate și umeri, precum și la întărirea mușchilor abdominali și ai spatelui.

De ce ar trebui să folosesc un scaun kneeling?

Un scaun kneeling este recomandat pentru persoanele care petrec mult timp la birou sau în fața calculatorului, deoarece ajută la menținerea unei posturi corecte, previne durerile de spate și îmbunătățește confortul în timpul activităților zilnice.

Ce opțiuni de materiale și culori sunt disponibile pentru scaunele kneeling?

Scaunele kneeling pot fi fabricate din diferite materiale precum lemn, metal sau plastic, iar culorile disponibile variază în funcție de producător. Este recomandabil să alegeți un material durabil și o culoare care se potrivește cu decorul biroului sau camerei.