scaun ergonomic kneeling chair
Sfaturi despre scaune

Scaunul de tip Kneeling

Timpul petrecut la birou, pe scaun, pe o perioada indelungata poate avea repercusiuni asupra sanatatii.
Cel putin acest lucru l-au considerat 3 cercetatori Novegieni, care in anul 1979 inventeaza scaunul de birou de tip kneeling.

Numit initial “Balans”, acest scaun a avut la baza ideea celor 3 cercetatori de a oferii persoanelor care stau foarte mult la birou, un scaun care permite o postura ideala pentru intreg spatele.
Dupa cercetari privind unghiul ideal pentru a reduce durerile de coloana, vertebre, umeri sau durerile lombare, cercetatorii au venit cu ideea de a creea un scaun diferit fata de cele conventionale de birou.

scaun kneeling chair OFF 093
Scaun kneeling chair OFF 093

Designul scaunului de tip „Kneeling chair”

Acest scaun arata diferit, avea un sezut inclinat, fara spatar, si o portiune in fata scaunului unde sa iti pui picioarele.
Descrierea rudimentara si aspectul ciudat a fost un motiv pentru care acesta nu s-a raspandit foarte repede in randul persoanelor care stau mult la birou.
Scaunul de tip kneelling intre timp a fost revolutionat in design si functionalitate de la modelul original al norvegienilor si succesul sau a ajuns sa fie recunoscut de catre intreaga lume.
Pe parcurs acest tip de scaun a inceput sa prinda in randul lucratorilor de birou incat au atras atentia la nivel mondial, foarte multi utilizatori fiind extrem de multumiti de beneficiile scaunului.
Principalele sale caracteristici provin din ideea de a mentine o postura corecta la birou.

Scaun tip kneeling chair OFF 094
Scaun tip kneeling chair OFF 094

Rolul scaunului de tip „Kneeling chair”

Prin esenta sa scaunul de tip kneeling urmareste a elimina din rutina utilizatorului “cocoasa ” dobandita de prea mult stat la birou, de a ajuta spatele pentru o postura dreapta si de a elimina durerile.
Pozitia corecta pe care o vom aveam pe acest tip de scaun presupune a destresa partea inferioara a spatelui si a aplica presiune pe abdomen si torso. Greutatea corpului se va sustine atat pe posterior, dar si pe gambe. Unghiul format dintre partea inferioara a corpului si partea superioara va depasii 90 grade. Mentionam ca pentru a avea o pozitie corecta la birou coloana trebuie sa formeze un unghi drept cu sezutul.Norvegienii s-au gandit ca aceasta postura se poate imbunatatii si au inclinat sezutul scaunului astfel incat unghiul mentionat mai sus va depasi 90 de grade. Astfel si atunci cand ne vom apleca asupra biroului tot intr-o pozitie corecta vom sta.

Concluzie

Asadar, fie ca este modelul norvegian, fie ca este unul asemanator sau chiar unul dintre modelele comercializate de noi OFF 093 sau OFF 094, scaunul de acest tip a fost creat pentru a revolutiona postura si a diminua problemele de postura,  cand vine vorba de lucrul la birou indelungat.

scaun ergonomic kneeling chair off 094
Scaun ergonomic kneeling chair off 094