Sfaturi despre scaune

Cum sa alegem corect scaunul de birou

Cum sa alegem corect scaunul de birou in functie de tipul corpului

Cu atat de multe scaune ergonomice diferite aflate in comert in ziua de azi, gasirea celui potrivit nevoilor individuale poate fi dificil. Un scaun ergonomic de birou trebuie sa se conformeze cu inaltimea, greutatea si tipul de corp, si, deasemenea, sa fie adecvat tipului si mediul. Un barbat inalt si solid va avea nevoie cu siguranta de o ergonomicitate diferita fata de o doamna scunda. Cu atat de multi factori diferiti de luat in considerare, cum o sa gasiti scaunul de birou corespunzator? Urmatoarele informatii va pot ajuta.

Cum alegem corect scaunul de birou

De ce ergonomia este atat de importanta?
Designul de ergonomicitate este un domeniu multidisciplinar al stiintei, care ia in calcul diversi factori umani cu scopul de a concepe mobilier, echipamente si instrumente care sa completeze corpul si mintea, rezultand productivitatea la locul de munca, fericirea si santatea angajatilor.

Ce-l face pe un scaun de birou adecvat?
Daca intentionati sa achizitionati un scaun ergonomic, cel mai important factor de luat in calcul este dimensiunea corporala a persoanei care va folosi acel scaun. Aceasta insemnand toate dimensiunile corpului. De exemplu, un scaun ar putea fi ideal pentru inaltimea cuiva, dar nepotrivit pentru greutatea sa. Acest lucru poate duce la stres si tensiune, si in cele din urma leziuni care fac angajatul incapabil de lucru. Exista si alti factori de luat in considerare, cum ar fi costurile de reparatii si intretinere fata de costul initial al achizitiei. Evitarea stresului si leziunilor merita investitia. Din fericire multi producatori fabrica modele foarte accesibile de inalta calitate.

Cum sa alegem corect scaunul de birou

Totul se reduce la tipul de corp
Asigurati-va ca adunati toate informatiile necesare in legatura cu angajatii dumneavoastra inainte de achizitionarea de scaune ergonomice pentru intregul birou. Un scaun ideal ar trebui sa fie trei sferturi din inaltimea utilizatorul sau. Desi acelasi model de scaun ar multumi majoritatea angajatilor, confortul va spori daca sezutul si bratele vor fi ajustabile. Cu siguranta vor exista si persoane cu nevoi speciale in ergonomicitate care vor solicita un alt tip de scaun. Nimeni nu ar trebui pedepsit pentru ca este neobisnuit de inalt sau de scund, ca are un trup mare sau picioare lungi. Pentru a evita leziunile si stresul si pentru a gasi un scaun ergonomic perfect, luati in considerare tipul corpului mai intai.